Jdi na obsah Jdi na menu

Rusko-Česko

                       ČESKO-RUSKO

V pátek Český tým hrál 1. zápas na MS v hokeji v Rize. 6 dní před tím Česko hrálo proti Rusům a vyhrálo 4:0. Ale většina lidí čekalo, že ten zápas bude mnohem těžší než v sobotu, jelikož tehdy to bylo přípravné utkání.                                                                                                                                          V české brance očekávaně nastoupil Šimon Hrubec, poprvé se v této reprezentační době v Českém týmu představili Dominik Kubalík a Jakub Vrána. Útok byl také lehce pozměněn oproti Czech Hockey Games. V brance Ruska se pak představil Alexander Samonov. První zápas v dresu Ruska v této repre pauze odehrál třeba Artyom Zub.

Rusko na šampionátu nehraje pod Ruskou vlajkou kvůli dopingovým aférám, ale to na nich očividně nenechalo žádný význam a po odehraných 2 minutách a 45 vteřinách se do samostatného úniku vydal Galimov, ale byl faulovaný. Naštěstí rozhodčí nepískl trestné střílení. Na konci Ruské přesilovky Rusové kombinovaly před českou brankou. Grigorenko sklepl na Burdasova a ten měl dost času zamířit, vystřelit a dát gól. 0-1. V 10. minutě na modré čáře udělal chybu Schalunov k puk se dostal Špaček který však rychle posunul Flekovi a byl to právě Český pravý útočník co vystřelil, ale přímo do Samonova jenže puk nějak záhadně propadl do branky 1-1. Do konce 1. třetiny už jsme viděli jen střelu Zuba která letěla do břevna.

Na začátku 2. třetiny jsme přečkali obrovskou šanci Rusů, ale Šimon Hrubec předvedl fantastický zákrok a podržel nás i chvíli po tom díky zákroku betonem. Ve 30. minutě pak projel jeden z Ruských hokejistů brankovištěm a atakoval u toho brankáře což znamenalo že budeme hrát přesilovku. V přesilové hře Jakub Vrána poslal spoluhráčovi přihrávku na paty a Rusko se dostalo do šance. Kamenev sice nebyl dostatečně rychlý, jenže před brankou byl sám Shvest-Rogovoy který nekompromisně zakončil do branky. 1-2. Dvě minuty po inkasovaném gól se do breaku dostal Jakub Vrána a rychle vyrovnal na 2-2.

Ve 3. třetině jsme po šesti odehraných minutách inkasovaly gól. Hra byla za mantinelem, ale puk se pro nás smolně odrazil pro Barabanova a ten dokázal dát gól. 2-3. Rusové pak měli ještě šanci, jenže trefili tyčku. Od 57. minuty se Česko dostávalo do tlaku. Nejdřív Kubalík jen o fous minul a pak přišla nahrávka před branku která také vypadala že jde vedle, ale Dominik Kubalík ji nasměroval do branky! 3-3. 30 vteřin chybělo do konce základní hrací doby když Češi pod dojmem že je puk v bezpečí na půlce Rusů začali střídat. Ale puk jsme ztratili a Grigorenko se vydal na Hrubce a bez problému Rusy opět dostal do vedení. 4-3. Česko mělo ještě šanci, ale měli hodně málo času takže nedokázali počtvrté v utkání vyrovnat.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Do šampionátu jsme tedy vkročili špatnou nohou a prohráli jsme 4-3.

 

Odkaz na sestřih zápasu: https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/ms/ms-2021/neukazali-jsme-vsechno-ale-dame-to-pryc-a-jdeme-dal-rika-kubalik/60a7da83d60dfef4a4910778

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář