Jdi na obsah Jdi na menu

Česko-Švýcarsko

                     ČESKO-ŠVÝCARSKO

V sobotu nás čekal zápas o kterém bych raději nepsal, ale všechno není vždycky růžové. První zápas na MS jsme prohráli proti Rusku.  O den později Český tým čekal výběr Švýcarska.                     V brance trošku nečekaně opět nastoupil Šimon Hrubec. V nominaci se poprvé objevil třeba              Matěj Blümel.

Po 30 vteřinách hry byl na levé straně kluziště volný Sven Andrigetto, avšak tento hráč Curychu minul. Siegenthaler po dvou minutách nasměroval směru jen do českého brankáře. Poté byla řada na Česku. Po krátké kombinaci v útočném pásmu vystřelil Šulák jen do lapačky Genonimu. Švýcaři nevyužili docela velkou šanci, tak zase šel do šance český nároďák. Matěj Blümel vystihl švýcarskou rozehrávku vyměnil si kotouč s jedním ze svých spoluhráčů, z druhé vlny se do švýcarského obranného pásma přiřítil Šulák na kterého šla přihrávka. Český obránce následně byl faulován, ale ještě jsme stihly dorazit puk, avšak pouze do Genonimova betonu. V přesilovce jsme viděli kombinaci s postupem Hronek-Chytil-Vrána-Chytil-Kovář-Chytil gól. 1-0.                                                                                      Přesilovky se dočkaly i Švýcaři. Po minutě betonem zasáhl Šimon Hrubec a do breaku se dostal Blümel, ale zakončil jen do Genomivy nohy. Na konci trestu od modré čáry vystřelil Hoffman a puk se dostal do branky. 1-1.

Na začátku 2. třetiny měl šanci Hronek, jenže gól nedal. Ještě v této akci byl vyloučen Radan Lenc za sekání. V oslabení ujel Jakub Flek, ale fantastický Genonimo nedovolil puku projít do sítě. Vzápětí však Švýcaři na naší půlce zakombinovali a Timo Meier kotouč dostal do sítě. 2-1.                                              Šance pak byly na obou stranách, ale gólovou si vypracovali soupeři. Z boje o puk za brankou Švýcarska se vyklubal samostatný únik Scherwyho a ten se nemýlil. 3-1.

Česko do 3. třetiny nastoupilo s důležitou změnou- po kritické druhé části z brány odešel Hrubec a přišel Roman Will. První kdo dal gól ve 3. třetině byli opět Švýcaři. Po vyloučení Chytila přišlo další naše oslabení. Zhruba 30 vteřin před vypršením trestu Corvi dal nahrávku přes délku kluziště na Meiera který střílel do prázdné branky. 4-1.    5 minut před koncem utkání zkorigoval skóre střelou od modré Jiří Smejkal. 4-2.       Švýcaři pak měli další přesilovou hru kterou využil Hoffman. 5-2.

Po dvou zápasech na MS tedy máme 0 bodů a skóre 5:9.                   

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář