Jdi na obsah Jdi na menu

Česko-Rusko

               ČESKO-RUSKO    

V sobotu 15.5. Česká Republika hrála 3. zápas na Czech Hockey Tour v rámci Carlson Hockey Games. K výhře celého turnaje jsme potřebovaly s hokejisty Ruska dojít alespoň do prodloužení.                          V brance stejně jako proti Švédům stál Šimon Hrubec a v případě nepříznivého stavu mohl do hry zasáhnout Roman Will. Zápas byl pro každého hráče i po individuální stránce velmi důležitý protože se hrálo o nominaci na Mistrovství světa v Rize. Obránci už měli svoji účast jistou jelikož už v pátek trenéři oznámili že nepojedou obránci Dominik Mašín a Jakob Galvas z nichž poslední jmenovaný si v zápase se Švédskem zlomil ruku, za to útočníci měli stále o co bojovat.

Začátek zápasu byl od hráčů hodně pohyblivý, ale šancí moc nebylo až po odehraných 9 minutách po chybě České obrany ujel Anton Burdasov jenže trefil tyčku. Vzápětí se Filip Zadina prosmýkl mezi dvěma Rusi a vystřelil, puk nečekaně prošel přes Fedetova a vedli jsme 1-0. Ruští trenéři se sice dohadovali s rozhodčími o českém offsidu, ale nemohli si vzít u této situace trenérskou výzvu. Až na závěrečnou rvačku se v 1. třetině víc zajímavých věcí nestalo.

Hned na začátku 2. třetiny se do obrovské šance dostal Jiří Sekáč který si před Rusem stáhl puk, nechal Rusa za sebe a byl už jen on sám proti Fedetovi. V tu chvíli byl zhákovaný jedním z Rusů, takže sice nedal gól ale rozhodčí hned signalizoval trestné střílení. Na chvíli byli na ledě jen Jiří Sekáč, Ivan Fedetov a rozhodčí. Kdo bude úspěšnější? Kdo bude jednou z hvězd svého týmu v tomto utkání? Tyto otázky se měli zodpovědět v následujících vteřinách. Jiří Sekáč se rozjel. Chladnokrevně s pukem udělal tři obloučky vystřelil a dal gól! 2-0.                                                                                                      Rusko se po inkasovaném gólu zvedlo a nebýt Hrubce možná v 30. minutě i dali gól. Ve 32. minutě se pak vydal do útoku Smejkal, svoji akci zakončil vleže do betonů Fedetova od kterých se puk odrazil k Jakubu Flekovi který kotouč nasměroval do sítě. Jenže jeho oslavy byly zatím malé protože rozhodčí hned začal řešit jestli gól nedal úmyslně nohou. Rozhodčí byl zavolat videorozhodčímu. Pak vešel na led a napřímil paži (to znamená že je gól uznán). 3-0. Rusko reagoval na nepříznivý stav a vystřídalo brankáře. Místo Ivana Fedetova do hry přišel Alexander Samonov. Rusko se opět začalo dostával do šancí, ale na svém místě byl pokaždé Šimon Hrubec. Na konci 2. třetiny jsme viděli další rvačku a také se vylučovalo, ale to je jen takový dodatek za druhým dějstvím.

Na začátku 3. třetiny jsme zase viděli rychlý gól a opět do sítě Rusů. Šulákova střela se odrazila k Tomášovi Zohornovi a ten upravil skóre na 4-0. Na konci 3. třetiny se dočkaly i Rusové. Od modré čáry vypálil Marchenko do záhadně odkryté brány. Rozhodčí hned gól neuznal protože Šimon Hrubec byl atakován a spadl na zem, právě proto Rusové dali gól. Yakolev byl hned vyloučen za nedovolené bránění, ale trenér Ruska si vzal trenérskou výzvu a rozhodčí šel zavolat svému kolegovy u videa. Ten však branku neuznal a za zdržování dostaly Rusové 2 minuty na víc takže jsme hráli 5/3. Gól už jsme ale nedali ale i tak jsme vyhráli 4-0 a zvítězili jsme na Czech Hockey Tour.

Konečné pořadí na Czech Hockey Tour: 1. Česko  9:3 8

                                                                       2. Švédsko  9:11  4

                                                                       3. Finsko     7:6  3

                                                                      4. Rusko 7:12  3 

 

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/hrubec-ma-prvni-nulu-v-reprezentaci-pretahoval-jsem-se-s-trenerem-o-puk-usmival-se/60a008b7d60dfef4a4c417af

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář