Jdi na obsah Jdi na menu

ČESKO-DÁNSKO - ŽENY

V pondělí 7. února nastoupil tým českých hokejistek ke 3. utkání na letošních ZOH v Pekingu. Utkaly se proti Dánkám které z dvou zápasů nevytěžili jediný bod.

A do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Hned po dvou odehraných minutách využila chyby v rozehrávce Aneta Lédlová, brankářka Resptock-Rommeová však její únik famózně vychytala. Za pár minut už byla i ona na střelu obránkyně Tejralové krátká a tak jsme šli v čase 14:12 do vedení. Dánky ale dokázaly rychle odpovědět. Josefine Jakobsenová srazila na modré čáře jednu z našich hráček a v samostatném úniku byla neomylná. 1:1. Oba dva týmy pak hrály přesilovku, Dánsko dokonce dvakrát, ale gól už nepadl. Po 1. třetině byl stav vyrovnaný 1:1.

 

Opět holky vstoupily fantasticky do nové třetiny a zas u puku byla Lédlová, ale podobně jako předtím zasáhla brankářka Dánska. Přesně po 3 minutách 2. třetiny Češky předvedly krásnou kombinaci až do prázdné branky u které stála Kateřina Mrázová a ta nechybovala. 2:1. Druhá třetina byla jak přes kopírák. Nejen že na začátku měla šanci Lédlová a my jsme pak šli do vedení, ale i vyrovnání přišlo stejně rychle trefila se Weisová. 2:2. Zase jsme pak viděli několik přesilovek, ale gól už nepadl.

 

Do poslední vteřiny naše reprezentantky vstoupily nejhůř jak mohly. Po 49 vteřinách využila přesilovku Silke Gloudová a Dánky šly poprvé v zápase do vedení.  Šancí za 3. třetinu jsme měli víc než dost, na poslední vteřinky český tým i odvolal brankářku, ale nic z toho nám nepomohlo dát gól. Češky tak v zápase ve kterém byly favoritkami, prohrály 3:2.